• 0513 - 410 014
  • [email protected]
Logo De Jongens van Joure
Logo De Jongens van Joure
Logo De Jongens van Joure
  • Home
  • Over ons
  • Events
    • Oktoberfest Joure
    • Tourist in Joure
    • Arrangementen
    • De Jongens Events
    • Reis door de wijn
  • Menu
    • Lunch
    • Diner
    • Borrel
    • Kinderen
  • Reserveren
  • Contact

Menu

  • Alles
  • Voorgerecht
  • Soepen
  • Hoofdgerecht
  • Nagerecht

Huisgerookte visplateau € 13,95

gerookte zalm, rode poon, paling en een salade van makreel, geserveerd met cocktailsaus

Gravad Lax € 16,50

gemarineerde zalm met een salade van rode biet, little gem, zoetzure groenten, geraspte kaviaar, oester en oude balsamico

Steak Tartaar € 14,95

geserveerd met burrata, oude balsamico, rucola en gefrituurde kappertjes

Coquille & Buikspek € 18,50

gebakken coquille met boerenkoolcrème, knolselderij, krokant buikspek, gedroogde coppa van wildzwijn en affilla cress

Focaccia €7,95

met truffel-paddenstoelen crème, olijfolie en aioli

Plank de Jongens (voor 2 personen) € 16,50 P.P

een verrassende proeverij van onze voorgerechten

Terrine van Parelhoen €14,95

geserveerd met een knapperige parelhoenloempia, mango-rode peper chutney en little gem sla

Carpaccio € 13,95

met truffelmayonaise, oude friese kaas, pijnboompitten en rucola

Bavarois van Bloemkool € 12,95

met een bloemkoolbeignet, kerriemayonaise, zoet-zure romanesco, croutons, kletskop van oude Friese kaas en affilla cress

Friese mosterdsoep € 7,50

met krokante spekjes en bosui

Specials

Naast de standaard menukaart hebben wij wekelijks wisselende specials

Friese uiensoep €7,50

gemaakt met Berenburg en geserveerd met crouton van Friese oude kaas en bosui

Pompoensoep € 7,50

op basis van gele curry, met taugé, bosui en crème fraîche

Spareribs € 24,95

huisgerookt met een vleugje Jack Daniels, geserveerd met barbecuesaus

Kinderen

Voor kinderen hebben wij een speciale menukaart!

Surf en turf € 29,95

gegrilde Black Angus sukadesteak met roerbakgroenten, gebakken gamba’s en Balijus-saus

Hertenrug € 34,95

met pompoenchutney, shiitake, bimi en rozemarijnjus

Canard au Vin € 24,95

langzaam gegaarde eend in rode wijnsaus, geserveerd met bimi, bospeen en witlof‑risotto

Wildzwijnrug € 26,50

met een roerbak van shiitake, ui, spruiten en spek, geserveerd met rode wijnjus

Kogelbiefstuk € 27,50

met champignons, spek, ui en pepersaus

Bavettesteak € 28,50

geserveerd met champignons, bimi en roquefortsaus

Ossenhaas € 39,95

met eendenlever, shiitake, rode uienchutney en Madeirajus

Schelvis € 27,50

gebakken schelvis met palingrisotto, bimi, bospeen en beurre blanc

Garnituren GRATIS

Bij onze hoofdgerechten serveren wij garnituren. Elk hoofdgerecht wordt geserveerd met warme groenten, huisgemaakte friet, gebakken aardappels, mayonaise en salade

Penne Paddenstoelen € 26,50

geserveerd met eekhoorntjesbroodsaus, truffel, pecorino, gepofte cherrytomaat, bimi, oude balsamico en rucola

Gekonfijte Fazantbout € 24,95

met stamppot zuurkool, buikspek en gebrande mosterdsaus

Witlofrisotto € 23,50

met schuim van Ibericokaas, bospeen, bimi, gepofte cherrytomaat en rucola

Gestoofde Iberico Varkenswang € 24,95

geserveerd met ratatouille, bimi en rode wijnjus

Kinderen

Voor kinderen hebben wij een speciale menukaart!

Gepocheerde Peer € 12,95

geserveerd met crema catalana, dulce de leche, spinsuiker, perensorbetijs en krokantje van suikerbrood

Kersen Pannacotta € 12,50

Kersenpannacotta met amarena‑kersen, meringue, hangop, kersensorbetijs en kletskop

Koffie met lekkernijen € 7,50

koffie geserveerd met 3 verrassende lekkernijen uit de keuken

Dame Blanche € 9,95

3 bollen vanille-mascarpone-ijs, geserveerd met een cannelloni kletskop, warme chocoladesaus en slagroom

Kaasplank € 13,50

diverse soorten kaas met vijgenbrood en appelstroop

Witte Chocolade Bavarois € 13,50

met gele curry‑ganache, macaron, bananencrèmeux, bananensorbetijs en witte chocoladeschotsen

Logo De Jongens van Joure

Onze chef-kok zweert bij verse ingrediënten. Dat betekent dat er veel seizoensgerechten op het menu staan. We laten u ook graag kennismaken met verse streekproducten. Boerderijen uit de buurt leveren bijvoorbeeld het vlees en de verse eieren. De ambachtelijke bakker uit Joure zorgt dagelijks voor het lekkere brood.

Openingstijden (restaurant)

Maandag: gesloten

Di t/m zo: 17:00 - 22:00

Keuken open tot: 21:00

Op feestdagen open vanaf: open vanaf 17:00

Contact

De Merk 13, 8501 AN Joure

0513 - 410 014

[email protected]


© 2025 - De Jongens van Joure
Ontwikkeld door Bluey Development & Grafyska Reis door de wijn